Varför blinkar mitt AirPod-fodral rött

04 Jun 2024
Varför blinkar mitt AirPod-fodral rött

AirPods har alltid varit en användarfavorit när det kommer till telefonprylar. För att ta hand om dina AirPods och fodral måste du veta hur du upptäcker eventuella problem. Det är därför vi kommer att svara på dina frågor om "varför blinkar mitt AirPod fodral rött?"

Ett AirPod fodral är ett måste när det kommer till förvaring av dina AirPods. De skyddar inte bara dina AirPods men du kan också anpassa det med ett fodral från Burga, och till och med ta det ett steg längre genom att matcha dina AirPods med ditt telefonfodral.

Om du har köpt ett nya AirPods kan du bli förvirrad när det kommer till de färgade ljusen som ses på fodralet. Oroa dig inte, vi kommer att förklara dessa ljus.

Det är viktigt att förstå vad ditt AirPod-fodral försöker berätta för dig så att du vet vad problemet är. Det finns olika färger som kan ses på fodralet och dessa färger kan antingen lysa stadigt eller blinka.

 

Varför blinkar mitt AirPod-fodral rött?

Lampan du ser blinkar i en färg är känd som "statuslampa" på fodralet. Denna lampa finns antingen på utsidan av fodralet eller insidan när du öppnar det. Den lyser vanligtvis ett enfärgat ljus, men ljuset kan blinka eller ändra färg beroende på situationen. 

Första generationens AirPod-fodral har ljuset på insidan av fodralet, medan andra generationens och Burga-fodral har ljuset på utsidan.

 

Rött blinkande ljus

Problemet

Om ditt AirPods-fodral blinkar rött eller gult betyder det vanligtvis att det har uppstått någon form av fel. Det är inget att oroa dig över eftersom det vanligtvis betyder att det har uppstått ett parningsfel och att du helt enkelt behöver återställa dina AirPods.


Lösningen

För att återställa dem, lägg dina AirPods i fodralet, stäng locket och vänta i 30 sekunder. Öppna sedan locket utan att ta ut dina AirPods. Gå till "inställningar" och sedan "Bluetooth" på din telefon.

Där det står "enheter" klickar du och letar efter namnet på din AirPods-enhet. Klicka på "i"-knappen bredvid enhetens namn och sedan på "glöm den här enheten". Klicka igen för att bekräfta.

Tryck och håll ned knappen på baksidan av ditt AirPods-fodral - detta kommer att koppla bort dina AirPods från alla anslutna enheter. När du ser det vita ljuset igen måste du gå igenom installationsguiden igen för att återansluta.

Om detta inte fungerar för dig kan du behöva ta med dina AirPods till en specialist.

 

Rött ljus

Problemet

Om du ser att ditt AirPod-fodral visar ett rött ljus är det för att de har lågt batteri. Ett gult eller rött ljus på AirPods-fodralet medan AirPods inte är inuti fodralet betyder att ditt fodral måste laddas. Du bör få ut ytterligare en laddning ur fodralet i detta skede innan ditt fodral är helt urladdat.

Om en röd eller gul lampa tänds på ditt AirPod-fodral medan dina AirPods är i fodralet, betyder det att dina AirPods har låg batterinivå och laddas av fodralet. Försök att inte ta bort dem förrän de är fulladdade.

Om den röda eller gula lampan tänds när ditt fodral är anslutet är det för att indikera att fodralet är upptaget. Låt fodralet förbli inkopplat tills du ser en grön lampa.

 

Lösningen

Det är egentligen inte ett problem om du har ett konstant rött ljus på ditt AirPods-fodral, du behöver bara ladda ditt fodral. Om dina AirPods är inuti fodralet och lampan blinkar behöver du inte göra något eftersom dina AirPods redan laddas.

Varför blinkar mitt AirPod-laddningsfodral rött (Frågor och svar)

Varför är mitt AirPod-laddningsfodral orange?

Vi har diskuterat vad ett rött ljus betyder, men vad betyder orange på ett AirPod-fodral? Färgen kan se olika ut på olika modeller, men alla nyanser av rött, bärnsten eller orange betyder alla samma sak.

Antingen måste ditt fodral laddas, laddning pågår eller så har det uppstått ett parningsfel. Detta beror på om dina AirPods är inuti fodralet eller inte, och om lampan blinkar eller inte.

 

Vad betyder grönt ljus på AirPods-fodralet?

Du har också sett ett grönt ljus på framsidan av ditt AirPod-fodral eller under locket. Ett konstant grönt ljus som kommer från fodralet när AirPods är inuti betyder att både AirPods och fodralet är fulladdade. Om dina AirPods är ur fodralet betyder det helt enkelt att själva fodralet är fulladdat.

Så, lyser AirPod-fodralets lampa när den laddas? Nästan. Statuslampan lyser bara i några sekunder.

Om en grön lampa tänds medan du laddar fodralet betyder det att fodralet nu är fulladdat. Du kan ta bort fodralet från laddaren vid denna tidpunkt.

"Okej, men varför blinkar mitt AirPods-fodral grönt?" Om den gröna lampan blinkar och inte lyser med konstant ljus indikerar detta vanligtvis ett annat problem. Vanligtvis indikerar det att fodralet inte känner igen en av dina AirPods. 

Om detta är problemet, försök att fabriksåterställa ditt fodral och om det inte fungerar, prata med butiken där du köpte ditt fodral från. De vill hjälpa dig att hitta problemet.

 

Vad händer om det inte finns något ljus på mitt AirPod-fodral?

Om det inte kommer något ljus alls från ditt AirPod-fodral betyder det att ditt fodral har slut på batteri. Det blir rött när batteriet är lågt och när batteriet är slut slutar lampan att lysa. Du bör ladda ditt fodral så snart som möjligt tills lampan lyser grönt igen.

 

Upplevde du att vår blogg var användbar? Vi har flera du kan läsa här:

  • Hur man ansluter AirPods när batteriet är slut på fodralet
  • Hur man ansluter två olika AirPods till ett fodral
  • Lyser AirPod-fodralets lampa när den laddas?
  • Så här fixar du ett löst AirPods-fodral
  • Varför laddas mitt AirPod-fodral långsamt?
  • Kan du ladda AirPods i ett annat fodral?
  • Kan du använda någon annans AirPod-fodral?
  • Så här fixar du ett trasigt AirPod-fodral
  • Kan du ladda ditt AirPod-fodral utan AirPods i det?
  • Gör som över 830 000 andra och följ @burgaofficial