Hur man ansluter två olika AirPods till ett fodral

04 Jun 2024
Hur man ansluter två olika AirPods till ett fodral

Om du befinner dig i en position där du behöver para ihop olika AirPods för att du har förlorat en AirPod, då är du på rätt plats! Vi ska lära dig hur du ansluter två olika AirPods till ett fodral.

Att förlora en AirPod är lika frustrerande som att förlora ett örhänge, men tack och lov behöver du inte slänga din AirPod i soporna om du har förlorat dess partner. Eftersom det är relativt enkelt att ansluta olika AirPods till ett fodral.

Det hjälper att ha en guide så att du kan följa instruktionerna. Här kommer vi att titta på hur det är möjligt att ansluta två olika AirPods till ett fodral. Vi kommer också att diskutera om det är en bra idé eftersom du inte vill äventyra din utrustning.

Hur man ansluter två olika AirPods till ett fodral

Tack och lov är det möjligt att ansluta två olika men kompatibla AirPods till ett fodral. Så för att komma i gång behöver du dina AirPods, din enhet och laddningsfodralet. Det är bra att veta hur du sätter på ett AirPods-fodral först innan du börjar.

Först måste du placera de olika AirPods i samma uppladdningsbara AirPods-fodral. Öppna nu fodralet och kontrollera statuslampan. Lampan ska blinka gult.

Om den blinkar gult, tryck och håll ned inställningsknappen. Så här återställer du AirPods-fodralet. Du kan hålla den i upp till 5 sekunder och när du gör det kommer ljuset att bli vitt. Om lampan inte ändras till vit, håll den intryckt igen i cirka 10 sekunder.

Om statusknappen fortfarande visar gult måste du ansluta den till ström. När den är ansluten till ström, stäng locket och låt det laddas. Laddning i cirka 10 minuter bör räcka.

När du har fått det vita ljuset öppnar du fodralet med dina AirPods inuti och håller det bredvid din iPhone.

På startskärmen på din iPhone-enhet kommer du att se en animationspopup. Det kommer att föreslå att du ansluter, tryck på knappen "anslut". Tryck sedan på "klar". När du är klar är dina AirPods nu anslutna till din enhet.

Nu när båda AirPods är anslutna kan du enkelt trycka på funktionsknapparna på låsskärmen på din enhet för att styra den. Du kan också justera volymen genom att använda volymreglagen som att använda deras hörlurskontroller.

 

AirPods som inte fungerar tillsammans i fodralet

Innan du ansluter olika AirPods måste du ta reda på vilken modell eller generation dina Airpods tillhör. Första generationens AirPods och andra generationens AirPods använder olika chips. Och av den anledningen matchar dessa inte.

Första generationen använder ett W1-drivet chip. Detta fungerar inte eftersom den andra generationen använder H1-drivna chips. Så när du ansluter två olika AirPods måste de vara kompatibla.

Om din enhet har iOS 14 eller iPadOS 14 ansluter du till enheten för att hitta modellnumret på AirPods. Hitta sedan din AirPod i listan över parkopplade föremål. Du måste nu trycka på informationsknappen vid ditt AirPods-namn på enheten och du kommer att se modellnumret.

Om din enhet inte har iOS-versionen, gå till "Om på din Apple-enhet" och bläddra för att se namnet på dina AirPods. Tryck sedan på så kommer numret att avslöjas.

När du har numret jämför du det med listan nedan:

  • Introducerades 2017 var AirPods generation 1, modellnummer A1523, A1722
  • Introducerades 2019 var AirPods generation 2, modellnummer A2032, A2031
  • Introducerades 2019 var AirPods Pro med modellnummer A2084, A2083
  • AirPods Max med modellnummer A2096 introducerades 2020

Kan du ansluta en Airpod?

Ja, du kan ansluta bara en AirPod. AirPods kan användas var för sig eller tillsammans. Placera en AirPod i örat så kommer den att upptäcka vad som händer.

När bara en av dina AirPods används kommer den att konvertera från stereoljud till mono. Stereo används normalt med två AirPods och konvertering ger den bästa lyssningsupplevelsen.

När du laddar en AirPod, placera den försiktigt i fodralet när du behöver ladda den så att den inte fastnar. Om detta händer kommer ”hur du får bort ett AirPods-fodral som har fastnat” hjälpa dig med denna situation.

Kan AirPods fungera utan fodral?

Fungerar AirPods utan fodralet i närheten? Detta är en populär fråga. För att svara på det, ja det kan de. Du kommer fortfarande att kunna använda dina AirPods, även om ditt fodral är urladdat. Detta är möjligt om du redan har parat ihop dina AirPods med din enhet innan batteriet laddades ur.

Om det här är en ny enhet och du inte har parat ihop den tidigare, bör du lära dig hur du ansluter AirPods när ditt fodral är urladdat för säkerhets skull. Detta kommer att ge dig en inblick i om detta är möjligt eller om du måste vänta tills ditt fodral är laddat.

 

Slutsats

Om du inte kan hitta din borttappade AirPod kan det bli dyrt att byta ut båda. Du måste gå direkt till leverantören för att köpa detta. Oftast befinner vi oss i dessa situationer vid de mest olämpliga tidpunkterna.

Men tack och lov är det möjligt att para ihop en annan AirPod med samma AirPods-fodral. Och det betyder att du sparar pengar eftersom det är bättre att köpa en AirPod än att behöva köpa två. Och se till att kontrollera generationen så att den är kompatibel med den AirPod du har.

Och vem vet, du kanske har vänner eller familjemedlemmar som har flera udda set liggandes och sedan kan du para ihop din med deras. Vad du än bestämmer dig för är det bara att hitta en partner och para ihop den. Om de båda sitter i en laddare med locket stängt kommer de att matcha och fungera som en.

Hos Burga kan du köpa massor med snygga AirPods-fodral, och du kan till och med matcha dem med ditt telefonfodral.

 

Upplevde du att vår blogg var användbar? Vi har flera du kan läsa här:

  • Varför blinkar mitt AirPod-fodral rött
  • Hur man ansluter AirPods när batteriet är slut på fodralet
  • Lyser AirPod-fodralets lampa när den laddas?
  • Så här fixar du ett löst AirPods-fodral
  • Varför laddas mitt AirPod-fodral långsamt?
  • Kan du ladda AirPods i ett annat fodral?
  • Kan du använda någon annans AirPod-fodral?
  • Så här fixar du ett trasigt AirPod-fodral
  • Kan du ladda ditt AirPod-fodral utan AirPods i det?
  • Gör som över 830 000 andra och följ @burgaofficial