Kan du ladda ditt AirPod-fodral utan AirPods i det?

04 Jun 2024
Kan du ladda ditt AirPod-fodral utan AirPods i det?

Det finns flera inspirerande anledningar till att AirPods är det populära valet när du är på språng och för den bästa lyssningsupplevelsen. Faktum är att de långa timmarna av oavbruten användning är en av de stora plusfaktorerna tillsammans med att den är trådlös.

Vi har alla lärt oss den svåra vägen att det kan vara jobbigt att vara utan våra AirPods, särskilt om du behöver ladda ditt AirPods-fodral.  Men kan du ladda ditt AirPods-fodral utan AirPods inuti?

Svaret är ja, du kan ladda ditt AirPod-fodral utan AirPods inuti. Du kan också skydda ditt AirPods-fodral ytterligare genom att välja ett av våra charmiga och roliga AirPods-fodral.

Våra AirPods-skal är helt kompatibla med trådlös laddning med eller utan dina AirPods inuti.

Är det möjligt att ladda ett AirPods-fodral utan AirPods?

Om du är en förstagångsanvändare av AirPods har du förmodligen massor av frågor angående tekniken. Det finns tre saker som måste förstås i termer av hur tekniken gör dem beroende av varandra och även hur de kan användas oberoende av varandra.

Dessa tre saker är:

  1. AirPod-laddningsfodral
  2. De två individuella AirPods som placeras i AirPod-fodralet

Liksom alla Bluetooth-objekt måste dessa tre objekt vara på för att fungera trådlöst. Så laddning är en viktig del av användningen under oavbrutna timmar.

Om du undrar hur ofta du ska ladda ditt AirPods-fodral beror allt på ditt användningsbeteende. Att hålla alla tre föremålen laddade är den bästa lösningen för maximal och oavbruten användning.

Var och en av dessa föremål har sina egna interna batterier och kan därför laddas separat, även om vi vet att AirPods laddas i fodralet.

Eftersom ditt AirPod-fodral har ett eget batteri kan du helt enkelt ansluta det till en lightning-kabel för att ladda batteriet. Du kan också använda en trådlös laddningsmatta för att ladda ditt AirPod-fodral.

På så sätt kan du ladda ditt AirPods-fodral utan AirPods inuti och njuta av att lyssna på musik medan ditt fodral laddas. Om du undrar "hur lång tid tar det att ladda AirPods-fodralet?" är svaret 20 minuter.

 

Så här ser du om ditt AirPod-fodral laddas ordentligt

Du måste kontrollera LED-lampan på fodralet för att veta om ditt AirPod-fodral laddas.

Medan AirPods-fodralet laddas kommer LED-lampan att indikera en orange eller gul färg, och när den är fulladdad kommer LED-lampans färg att ändras till grön.

Du kan låta ditt AirPods-fodral laddas över natten även om det inte är nödvändigt eftersom du bara behöver 20 minuter för att ladda ditt AirPods-fodral helt.

 

Fördelarna med att se till att ditt AirPods-fodral är fulladdat

Här är mer information som hjälper dig att förstå varför du bör ladda ditt AirPods-fodral separat ibland utan AirPods inuti.

  • När ditt AirPod-fodral är fulladdat kan du få upp till 30 timmars lyssningstid och 20 timmars samtalstid
  • Om du snabbt behöver aktivera ett lågt batteri i dina AirPods, lägg dem helt enkelt i det fulladdade AirPods-fodralet i 5 minuter så har du cirka en timmes lyssningstid och samtalstid tillgänglig att använda.
  • Vi har blivit beroende av Bluetooth-teknik nuförtiden, så det är bra att använda ditt AirPods-fodral som en powerbank för dina AirPods när du är ute och behöver dina AirPods i många timmar åt gången.
  • Att hålla ditt AirPods-fodral fulladdat innebär att du inte kommer att hamna i en situation där dina AirPods helt enkelt inte har någon ström i batteriet.
  • Optimerad batteriladdning för AirPods 3:e generationen och AirPods Pro förbättrar också batteriets livslängd.

Så om du börjar använda ditt AirPods-fodral som en powerbank kommer det att vara en bra backup för de stunder då du inte kan komma åt din laddningskabel eller externa eluttag.

Det betyder att du också kan ladda dina AirPods i någon annans fodral också eftersom det är precis som att använda en powerbank för att leverera energi till batteriet i dina AirPods.

 

Snabbfixförslag för AirPod-fodral som inte laddas

Det finns alltid tillfällen då tekniken sviker oss och vi måste veta hur vi ska lösa dessa problem. När det kommer till AirPod-fodral kanske det ibland inte laddas.

Att kontrollera färgstatusen för den yttre led-lampan på AirPod-fodralet är det bästa sättet att se om ditt AirPod-fodral laddas eller inte.

Om du märker att det kanske inte laddas, få inte panik, du kan försöka lösa problemet så här:

 

Ändra din USB till Lightning-kabel eller dina kontaktportar

  • Du kan använda en trasig USB till lightning-kabel
  • Byt helt enkelt USB till lightning-kabel och se om situationen förbättras
  • USB-kablar som används för ofta kan försvagas i styrka
  • Du kan också prova att flytta din USB-väggkontakt till en annan port för att se om den kan vara ett problem

Fixa AirPod-fodralet genom att återställa eller rengöra

  • Prova att återställa ditt AirPods-fodral genom att helt enkelt trycka ner knappen på baksidan av fodralet i cirka 15 sekunder
  • När led-lampans färg ändras till vit efter att ha blinkat orange har den återställts och du kan försöka ladda AirPods-fodralet igen.
  • Du kan också helt enkelt låta ditt AirPod-fodral laddas i några minuter eftersom det kan vara helt utan ström
  • Lämna dina AirPods i fodralet och återställ sedan AirPod-fodralet - varefter det ska laddas
  • Ibland kan smuts eller andra externa partiklar skapa blockering i laddningsporten, så rengör laddningsporten på AirPod-fodralet om det inte laddas, genom att använda tryckluft för att blåsa ut smutsen eller en mjuk borste.
  • Använd inte vätska för att rengöra laddningsporten på AirPod-fodralet.

 

Returnera AirPod-fodralet till butiken

När allt misslyckas och ditt AirPod-fodral fortfarande inte laddas, är det bäst att returnera det till butiken där du köpte det. Om de fortfarande är under garanti, be helt enkelt om en ersättning.

 

Slutsats

Ditt AirPod-fodral är en viktig del för att säkerställa full och effektiv användning av dina AirPods, så att hålla dem fulladdade hela tiden och renhet är nyckeln till att ha kul med dina AirPods och förbättra deras livslängd.

Precis som hur du skulle ta hand om ditt telefonfodral behöver AirPods och deras fodral också skydd och regelbunden snabb rengöring. AirPods är trots allt det senaste coolaste digitala tillbehöret på marknaden att njuta av med din smartphone.

 

Upplevde du att vår blogg var användbar? Vi har flera du kan läsa här:

  • Varför blinkar mitt AirPod-fodral rött
  • Hur man ansluter AirPods när batteriet är slut på fodralet
  • Hur man ansluter två olika AirPods till ett fodral
  • Lyser AirPod-fodralets lampa när den laddas?
  • Så här fixar du ett löst AirPods-fodral
  • Varför laddas mitt AirPod-fodral långsamt?
  • Kan du ladda AirPods i ett annat fodral?
  • Kan du använda någon annans AirPod-fodral?
  • Så här fixar du ett trasigt AirPod-fodral
  • Gör som över 830 000 andra och följ @burgaofficial