Så här fixar du ett trasigt AirPod-fodral

04 Jun 2024
Så här fixar du ett trasigt AirPod-fodral

Du har kommit hit för att lära dig hur du fixar ett trasigt AirPod-fodral och du är inte ensam. AirPods följer med oss genom vårt dagliga liv och kan också skadas då de alltid är med oss.

Vi har lösningar för större problem som hur man tar isär ett AirPods-fodral eller färre problem som att ta bort repor på ditt AirPod-fodral.

Så, hur fixar man ett trasigt AirPod-fodral? De vanligaste problemen med AirPods är trasiga laddningskablar och smutsiga AirPod-fodral.  Båda dessa leder till långsam laddning eller ingen laddning alls.

 

Så här fixar du trasigt AirPod-fodral

Nedan hjälper vi dig att diagnostisera din AirPods problem och ger dig snabba och enkla sätt att åtgärda dem. Sedan kan du gå tillbaka till att njuta av dina AirPods eller AirPods Pro.

 

Laddningskabel eller laddningsfodral?

Först och främst, låt oss ta reda på vad problemet är. När du vet om det är din laddningskabel eller ditt laddningsfodral som inte fungerar vet du vart du ska göra för att åtgärda problemet. För att fixa det, följ stegen nedan.

Är det din laddningskabel?

AirPods och de flesta andra Apple-enheter laddas med en USB-C till Lightning-laddningskabel. På grund av daglig användning slits laddningskablar ut med tiden.

Om du har en extra fungerande kabel liggande, ladda dina AirPods med den för att se om det är kabeln som är problemet. Du kan också använda din nuvarande kabel och ladda andra enheter för att se om den är defekt.

Om dina AirPods laddas med den extra kabeln är det den gamla laddningskabeln som är problemet.

Om du inte har en reservkabel liggandes testar du kabeln på olika enheter med samma laddningsport. Om kabeln inte fungerar på de andra enheterna är det dags att slänga den gamla kabeln och skaffa en ny.

Se till att skaffa en Apple Mfi-certifierad laddningskabel via Apple eller en auktoriserad Apple-servicepartner.

 

Är det ditt laddningsfodral?

När dina AirPods är i fodralet visar statuslampan hur laddade dina AirPods är. När AirPods är utanför fodralet visar statuslampan hur laddat ditt laddningsfodral är.

  • Grön statuslampa = Fulladdad
  • Gul statuslampa = Mindre än en annan laddning för tillgängliga AirPods

Ett vanligt problem med AirPods är när AirPods laddas men laddningsfodralet inte längre håller laddning. Om ditt AirPods-fodral har slut på batteri och inte laddas, töm batteriet till 0 %/ ingen statuslampa visas och ladda fodralet igen.

Du kan också nollställa ditt AirPod-fodral. Om det inte fungerade att tömma det och återställ det, gå vidare med att rengöra ditt AirPod-laddningsfodral.

 

Rengör ditt AirPod-laddningsfodral

Om du någonsin har tappat ditt AirPod-fodral eller behövt fixa AirPods som tappats i vatten, vet du att de suger åt sig smuts. När AirPod-fodral ligger i våra väskor eller fickor under hela dagen samlar de också upp ludd och damm.

Detta täpper till metallen i laddningsportarna och hindrar strömmen från att nå dina AirPods. Smutsen kan hindra AirPods från att laddas snabbt eller laddas alls. Det är inte ett stort problem och kan åtgärdas med stegen nedan.

 

Rengör AirPod-laddningsporten

Använd en bomullstopps eller en tandpetare och rengör försiktigt laddningsporten på dina AirPods eller AirPods Pro. Använd inte något i metall och tryck inte för långt in i laddningsporten. Blås in i porten och upprepa ett par gånger tills du inte ser mer synlig smuts.

 

Rengör insidan av AirPod-laddningsfodralet

Precis som du rengjorde din AirPod-laddningsport, rengör insidan av ditt AirPod-fodral.

Ta ut dina AirPods och torka av öppningarna där dina AirPods laddas med en bomullstopps. Se till att komma till botten där kontakterna är. De är dolda och vi tänker inte på dammet som kan samlas i en liten vrå.

 

Rengör dina AirPods

Om en AirPod inte ansluter eller fortsätter att kopplas från rengör du varje enskild AirPod. Ta ut dina AirPods ur laddningsfodralet och skaffa en tandborste med mjuka borstar, en bomullspinne eller en mikrofiberduk.

Rengör försiktigt där AirPods ansluts till laddningsfodralet. Det är viktigt att inte använda något blött och att vara försiktig. När du har rengjort båda AirPods sätter du tillbaka dem i fodralet och ansluter till din enhet igen.

 

AirPods-fodralet fungerar fortfarande inte?

Du har följt vår guide om hur du fixar ett trasigt AirPod-fodral men ingenting fungerade. Vad händer nu? Det kan vara dags att överväga att byta ut den trasiga delen eller boka in dina AirPods för service. Apple har flera servicealternativ tillgängliga för sina AirPod-kunder.

Det är gratis att serva dina AirPods om dina AirPods omfattas av Apples ettårsgaranti. Om Apples ettårsgaranti har gått ut kan du fortfarande få AppleCare+. AppleCare+ är ett skydd mot oavsiktliga skador. Med AppleCare+ tillkommer en liten serviceavgift för varje enskild incident.

Utan Apples ettårsgaranti eller AppleCare+ måste du betala en avgift utanför garantin.

Du har också möjlighet att byta ut AirPods och laddningsfodral för både AirPods och AirPods Pro.

När du lämnar in dina AirPods på service behöver Apple ditt serienummer. Se till att ha ett inköpsbevis med dig.

 

Sammanfattning

De flesta av oss använder våra AirPods dagligen och det är oundvikligt att det uppstår vissa problem. Men att lära sig hur man fixar ett trasigt AirPod-fodral är enkelt när du behöver åtgärda de vanliga problemen när du är på språng.

För att fira, unna dig våra AirPod-fodral och anpassade telefonfodral. Vi erbjuder vackra konstverk för varje stil och varje tillfälle. Komplettera din look med bombtekniska tillbehör.

 

Upplevde du att vår blogg var användbar? Vi har flera du kan läsa här:

  • Varför blinkar mitt AirPod-fodral rött
  • Hur man ansluter AirPods när batteriet är slut på fodralet
  • Hur man ansluter två olika AirPods till ett fodral
  • Lyser AirPod-fodralets lampa när den laddas?
  • Så här fixar du ett löst AirPods-fodral
  • Varför laddas mitt AirPod-fodral långsamt?
  • Kan du ladda AirPods i ett annat fodral?
  • Kan du använda någon annans AirPod-fodral?
  • Kan du ladda ditt AirPod-fodral utan AirPods i det?
  • Gör som över 830 000 andra och följ @burgaofficial