Hur man ansluter AirPods när fodralet är urladdat

04 Jun 2024
Hur man ansluter AirPods när fodralet är urladdat

Få inte panik om ditt AirPods-fodral är urladdat och du inte vet vad du ska göra. I den här artikeln kommer vi att guida dig om hur du ansluter dina AirPods när fodralet är dött.

Denna situation är vanlig, och om du inte vet vad du ska göra kan det göra dig lite stressad. Men så länge dina AirPods är laddade och har ström kommer de att fungera.

Hur man ansluter AirPods när fodralet är urladdat

Lyckligtvis är det möjligt att ansluta dina AirPods utan fodral och det är via din enhet. Om du har laddat eller anslutit dina AirPods till din enhet tidigare är det inga problem att ansluta dina AirPods när ditt fodral har dött.

Följ dessa steg för att ansluta dina AirPods:

  • Navigera till dina inställningar på startskärmen på din enhet. Öppna fodralet med AirPods inuti och håll fodralet nära enheten.
  • Tryck på anslutningsfliken.
  • Därifrån kommer du att guidas om hur du ställer in. Om du har AirPods Pro måste du först ställa in Siri på din enhet.
  • Därefter kommer du att få ett meddelande som säger "KLAR" och vips så är parningen klar.

Ditt AirPods-fodral behöver inte laddas för att dina AirPods ska fungera. Även om fodralet är urladdat är dina AirPods fortfarande anslutna till fodralet.

Men kom ihåg att batterierna i AirPods så småningom kommer att laddas ur. När detta händer måste du sätta tillbaka dem i fodralet så att både AirPods och fodralet kan laddas.

Om fodralet har laddats ur och du försöker ansluta en ny telefon kommer det tyvärr inte att fungera. När fodralet har laddats och du behöver ansluta igen måste du veta hur du ansluter nya AirPods till ett fodral.

Och om du har problem med att ansluta dina AirPods, läs om "varför mitt AirPods-fodral inte ansluter" för att lösa det.

Varför behöver jag ett fodral?

Om du inte har ett fodral kommer du inte att kunna ladda dina AirPods. Syftet med ditt fodral är att fungera som en hållare för dina AirPods när de behöver laddas.

De tjänar också syftet att skydda dina AirPods. Därför är det viktigt att ta hand om ditt AirPods-fodral.

Du kan inte heller återställa dina AirPods utan fodralet, du behöver fodralet för att återställa AirPods till fabriksinställningar. Om du tappat bort fodralet till dina AirPods måste du antingen låna ett eller köpa ett nytt eftersom du behöver det för att ladda dina AirPods.

Ditt AirPods-fodral ser också bra ut när du matchar det med ditt telefonfodral. Det är supersnyggt och med den extra fördelen av skydd.

 

Hur återansluter jag AirPods till laddningsfodralet?

Om du vill ansluta igen navigerar du till Inställningar på din telefon. Leta efter Bluetooth-ikonen och klicka på informationsknappen som finns bredvid AirPods. Klicka sedan på glöm enheten så att du kan starta anslutningen från början.

Med båda AirPods i fodralet öppnar du locket och väntar tills statuslamporna blinkar gult. Tryck och håll ned inställningsknappen på baksidan av fodralet i några sekunder.

När statuslampan blinkar vitt håller du fodralet bredvid telefonen och öppnar det. Dina AirPods bör nu vara synliga på dina Bluetooth-enheter.

Om lampan inte ändrar färg kan en omstart av fodralet vara nödvändig.

Håll inställningsknappen intryckt i cirka 10 - 15 sekunder. När du håller knappen intryckt blinkar statuslampan gult ett par gånger tills den blir vit.

 

Varför är mitt AirPods-fodral urladdat?

Anledningen till att ditt fodral laddas ur kan vara att du bara glömde att ladda det eller för att det finns ett problem med ditt fodrals batteri.

Litiumjonbatterierna kommer så småningom att försämras så batteriets livslängd kommer att minska med tiden och ger dig inte samma mängd strömtid som tidigare.

Om AirPods-fodralet och hörlurarna har 100% batteri och du inte använder dem, kan fodralet hålla i drygt fem dagar.

Om AirPods-fodralet är helt urladdat kommer AirPods inte att stängas av när du sätter tillbaka dem i fodralet. De kommer bara att sitta där även när de är i fodralet med locket stängt. Hörlurarna börjar laddas ur när fodralet sjunker till 0%.

Om dina AirPods inte fungerar, kontrollera även dessa batterier och om det inte är batterierna kan det hjälpa att rengöra dem.

 

Har du tappat bort en AirPod?

Om du tappade bort en AirPod måste du veta hur du ansluter två olika AirPods till ett fodral. Lyckligtvis är detta möjligt. AirPods kan vara olika, men de måste dock komma från samma generation.

Placera båda AirPods i samma uppladdningsbara AirPods-fodral. Öppna fodralet och kontrollera om statuslampan blinkar gult, tryck sedan och håll ned inställningsknappen i 5 sekunder, och sedan blir lampan vit. Öppna nu fodralet och håll det bredvid din telefon.

En popup visas på din enhet och uppmanar dig att ansluta. När du är klar är dina AirPods anslutna till din enhet.

 

Slutsats

Nu vet vi att det är möjligt att ansluta dina AirPods utan fodral. Det är dags att fira eftersom det är väldigt frustrerande om du inte kan använda dem när du behöver dem. Det kan överraska dig.

Ta väl hand om dina AirPods genom att skydda dem med ett fodral. Burga har en rad snygga fodral som du kan välja mellan.

Detta är också ett bra sätt för dig att identifiera dina AirPods så att du inte blandar ihop dem med någon annans. Men om du gör det får du en varning som berättar att det finns en felmatchning.

 

Upplevde du att vår blogg var användbar? Vi har flera du kan läsa här:

  • Varför blinkar mitt AirPod-fodral rött
  • Hur man ansluter två olika AirPods till ett fodral
  • Lyser AirPod-fodralets lampa när den laddas?
  • Så här fixar du ett löst AirPods-fodral
  • Varför laddas mitt AirPod-fodral långsamt?
  • Kan du ladda AirPods i ett annat fodral?
  • Kan du använda någon annans AirPod-fodral?
  • Så här fixar du ett trasigt AirPod-fodral
  • Kan du ladda ditt AirPod-fodral utan AirPods i det?
  • Gör som över 830 000 andra och följ @burgaofficial